İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu

Mrt

Okulumuz öğrencileri arasında hikaye, resim ve şiir yarışması düzenliyoruz. Yarışmada dereceye giren eserler okul dergimizde yayınlanacaktır.

Şbt

Okulumuzda 10 Şubat Cumartesi Günü tüm velilerimizin katılımı ile genel veli toplantısı yapılacaktır. Toplantıda öğrencilerimizin başarı durumu, devam devamsızlık durumları, okul temizliği ve güvenliği ile ilgili konular, sosyal ve kültürel etkinlikler, çocuk kulübü faaliyetleri vb. hususlar görüşüleceğinden velilerimizin katılımı önem taşımaktadır. Öğrencilerimizin kendi sınıflarında yapılacak toplantı ile ilgili zaman bilgisi aşağıda belirtilmiştir.

Toplantı Tarihi : 10 Şubat Cumartesi

1.ve 2. Sınıflar: 10:00

3.ve 4.Sınıflar : 11:30

Anaokulu Sabah Grubu : 10:00

Anaokulu Öğle Grubu   : 11:30

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN TEKNOFEST BAŞVURU İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİLER TEKNOFEST BAŞVURUSUNU NASIL YAPARLAR?

18 yaşından küçük bireylerin bireysel olarak TEKNOFEST’te yarışması mümkün değildir! Bu yüzden takımlarını bir danışman eşliğinde kurmaları gerekir. Takımların kurulup bir yarışma kategorisine kayıt olabilmesi için hem danışmanların hem de öğrencilerin TEKNOFEST yarışma sistemine üye olması gerekmektedir. https://www.t3kys.com/tr/external/

TEKNOFEST ÜYELİĞİ İÇİN HANGİ BİLGİLER GEREKLİDİR?

1. AD - SOYAD

2. TC KİMLİK NUMARASI

3. DOĞUM TARİHİ (Gün –Ay – Yıl)

4. EĞİTİM BİLGİLERİ

5. E-POSTA ADRESİ: Yalnızca kayıt için gerekli.

6. AÇIK ADRES: Okul adresi olabilir.

7. TELEFON NUMARASI: Öğrenci için danışman ya da veli telefonu yazılabilir.

OKULLARDA TEKNOFEST YARIŞMA SÜRECİ NASIL YÖNETİLMELİDİR?

Yarışmanın öğrencilerimize en yüksek faydayı sağlaması için

1. Bütün sınıflarda yarışmanın tanıtımı süreç, ödüller ve imkanlar açıklanarak yapılmalıdır.

2. Öğrencilere kendi seviyelerine uygun olan yarışma kategorileri tanıtılmalıdır.

3. Sınıfta bir beyin fırtınası yapılarak öğrencilere hangi kategorilerde neler yapılabileceği ile ilgili hayaller kurdurulmalı, ardından fikirlerini beyan eden öğrenciler uygun yarışma kategorisine yönlendirilmelidir.

4. Aynı kategoride yarışacak öğrencilere isterlerse bir takım oluşturabilecekleri hatırlatılmalıdır. (Birçok kategori için öğrencilerin kalabalık takımlar kurmadan tek başlarına yarışmaları mümkündür).

5. Kurulan takımların ve birkaç cümlelik proje fikirlerinin girişleri sisteme kayıt edilmelidir. https://www.t3kys.com/tr/external/

6. Takımların ve proje fikirlerinin sisteme kayıt edilmesinin ardından yarışma takvimini takip ederek öğrenciler projelerini geliştirebilmeleri için motive edilmelidir

Ara

Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu Okul Aile Birliği Faaliyet Raporuna (Gelir Gider Tablosu) aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ÇOCUK KULUBÜ DERS PROGRAMI

Eyl

Okulumuza Ait Banka Hesap Bilgileri Aşağıdadır.Okulumuza Yapılacak Nakdi Bağışlar Bu Hesap Numarasına Yapılmaktadır.

HESAP ADI :  Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu Ok Ul Aile Birliği

İBAN NO    :  TR82 0001 2009 7940 0016 0000 49

HESAP NO :  16000049

ŞUBE         :  SEFAKÖY/İSTANBUL ŞB.

Eyl

Öğrencilerimizin akademik, kültürel, sosyal vb. gelişimlerini takip edebilmek, okul veli işbirliğini artırmak için öğretmen –veli ve öğrenci görüşmelerini daha etkili ve verimli kılmak amacıyla belirlenen gün ve saatlerde velilerimizi öğretmenlerimizle bireysel görüşmeler yapmak için okulumuza bekliyoruz.Görüşmelerimiz okul kütüphanesinde ya da sınıfınızın içinde yapılacaktır.Öğretmenden randevu alarak gelmeniz önemle rica olunur.

Eyl

4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında ilkokul 1.sınıflarımız için uygulanacak olan Uyum Haftası Uygulama Çizelgesidir. Tüm velilerimizin uygulama çizelgesine uygun hareket etmeleri gerekmektedir.Uyum Haftasının ikinci gününden itibaren çocuklarımızın güvenliği ve okula alışmalarının kolaylaşması için okula sadece öğrencilerimiz alınacaktır. Velilerimiz çıkış saatinde çocuklarını almak üzere okula geleceklerdir.

GÜN

GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİK

SÜRE

GÖREVLİLER

1.Gün

Sınıf ortamının eğitim öğretime uygun hale getirilmesi

.Okul Yönetimi

.Rehber Öğretmen

Ailelere yönelik “İlkokul 1.Sınıfa Uyum Haftası” sunumunun yapılması

. Tek Grup

. Aileler

1 ders saati

09.30-10.10

2.Gün

.Çocuklara okulun iç ve dış ortamının tanıtılması

.Çocuklar

1 ders saati

09.30-10.10

.Okul Yönetimi

3.Gün

4.Gün

5.Gün

Resmi okullarda Okul Aile Birliği gelirleri;

a) Ayni, nakdî, şartlı/şartsız bağış ve yardımlardan,

b) Okulların bünyesindeki kantin ve benzeri yerlerin işlettirilmesi, gerektiğinde işletilmesinden elde edilen gelirlerinden,

c) Kamu kurum ve kuruluşları, özel hukuk tüzel kişilikleri ve gerçek kişilerin, örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde eğitim ve öğretimin yapıldığı saatler  dışında gerçekleştirecekleri sosyal, kültürel, sportif, kurs, proje, sınav, toplantı, kampanya ve benzeri gelir getirici etkinliklerinden sağlanan gelirlerden,

ç) Diğer gelirlerden,

oluşur. Okulumuz 2023 Ağustos ayı gelir gider tablosuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.