İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu

Mrt

Galaxia oyun parkına gezi düzenledik. Fiziksel aktivitelere dayalı eğlence ünitelerinin yer aldığı parkta öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler.

Mrt

Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılan şiir, 724 şiir arasından 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü;  " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak ülke genelinde kutlanmaktadır. Okulumuzda bu kapsamda yapılan anma etkinliğine öğretmen, öğrenci ve velilerimiz katıldılar. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Ülkemizde her yıl 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak kutlanmaktadır.Bu kapsamda önlem alma ve zarar azaltma bilincinin geliştirilmesi amacıyla tatbikatlar gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 28 Şubat 2024 tarihinde okulumuzda deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Öğrencilerimiz, Sıfır Atık Projesi kapsamında "Atıktan Sanata" konulu sergi açtılar. Atık malzemelerin dönüştürülmesi ile elde edilen ürünler okulumuz sergi alanında hafta boyunca sergilenecek olup sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım etkinlikler de yapılacaktır.

Şbt

Anaokulu öğrencilerimiz, Sıfır Atık Projesi kapsamında yaptıkları çalışmaların yer aldığı bir sergi açtılar. Proje kapsamında çocuklarımızda sıfır atık projesi ile ilgili farkındalık oluşturarak; okulumuzu ve çevremizi temiz tutma bilinci sağlamak, atık malzemeleri dönüştürerek tekrar kullanmak hedeflendi.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Yarıyılı sona erdi. Okulumuzda yapılan karne töreninin ardından öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU TAZOF(Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu) İLÇE TURNUVA SEÇMELERİ

MANGALA

Yusufujiang Nesibe 4-B

PENTAGO

Salih Efe DEMİRKIRAN 4-B

EQULIBRIO

Ada Şirin Karaduman 4-E

Q-BİTZ

Çınar OKTAY 4-E

KÜRE

Aras YÜKSEL 2-H

Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.Öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz.

Ock

Mangala Federasyonu ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Mangala Turnuvasında okulumuz şampiyon oldu.Öğrencilerimizi ve öğrencilerimizi turnuvaya hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuzda, Küçükçekmece Belediyesi Afet İşleri müdürlüğü'nden uzmanların koordinesinde Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı. Deprem anında ve sonrasında yapılacaklar hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.

Ara

Veli Akademileri kapsamında, okulumuz velilerine yönelik ilkyardım kursu düzenledik. İlkyardım Uzmanı Gözde UYKUZ tarafından gerçekleştirilen kursa velilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Ara

Küçükçekmece Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü uzmanları tarafından, okulumuz 4.sınıf öğrencilerine "Sıfır Atık" konulu seminer verildi. Sıfır Atık Eğitimi kapsamında hazırlanan ve çocuklara sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikte, "Düşün, Gerekli Değilse Tüketme, Daha Az Tüket", "Değerlendir, Yeniden Kullan, Dönüştür, Doğa Kazansın" prensipleri anlatıldı.

Ara

12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardan olan Yerli Malı Haftası ,resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ara

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin AKÇAY ve Paşali BEŞLİ okulumuzu ziyaret ederek, eğitim öğretim faaliyetleri ve okulun fiziki durumu hakkında incelemede bulundular.

Ara

Geleceğin Yazarları Projesi kapsamında okulumuzun küçük yazarlarını arıyoruz.