İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu

Kas

Veli Akademileri kapsamında velilerimize yönelik 2. seminerimizi 30 Kasım 2023 Perşembe Günü gerçekleştirdik. Teknoloji Bağımlılığı ve Doğru Ders Çalışma konusunda Eğitimci Yazar Murat AYDENİZ tarafından verilen seminere velilerimizin katılımı yoğun oldu.

Kas

Başöğretmenimiz Gazi Mustada Kemal Atatürk’ün nezdinde, bizi hayata hazırlayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta; toplumunun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak, ağız bakımı alışkanlığına katkıda bulunmak amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.Okulumuzda da bu kapsamda yapılan etkinliklerle ağız ve diş sağlığının önemi vurgulandı.

Kas

Okul içi yapılan yarışmada Mangala Turnuvasına katılmak üzere seçilen öğrencilerimiz görevli öğretmenleri nezaretinde,Aralık ayı sonunda yapılacak turnuvaya katılmak için hazırlıklarına devam ediyor.

Kas

Okulumuz 3.sınıf öğrencilerine yönelik ilk yardım semineri yapıldı.

Kas

Ata'mızı, aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde, okulumuzda yaptığımız etkinliklerle sevgi, saygı ve özlemle andık.

Kas

Okul Öğrenci Meclisi çalışmaları ile ilgili süreç okul meclis başkanlığı seçimi ile tamamlandı. Sınıf temsilcileri yaptıkları seçimle 4/A sınıfı öğrencisi Doruk DEMİRKOL'u okul meclis başkanı olarak seçtiler.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.Yılı coşkuyla kutlanıyor. Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından Sefaköy Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, okulumuz Motif Halkoyunları Ekibi muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi.Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa ANTEPLİOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat GÖZÜDOK ve ilçe protokolünün katıldığı etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.Etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimiz Serhan GÜLLÜ ve Okan ARSLAN'a teşekkür ediyor, gösteri ekibinde görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI 12 EKİM 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.KATILAN VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen “EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” projesi uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarını kapsamaktadır.

Projenin asıl amacı; uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılmasıdır. Anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi de projenin amaçlarından biridir.2020 yılının Kasım ayında başlatılan proje ile annelere narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitimler verilmektedir. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü uzmanları tarafından okulumuz velilerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminere katılım yoğun oldu.

Eyl

Okulumuz da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında tamirat, tadilat çalışmalarının ardından genel temizlik yapılarak süreç tamamlandı.

Ağu

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.